Obisk pisateljice Jane Kolarič


V torek, 11. 5. 2010, nas je obiskala slovenska pisateljica Jana Kolarič. Piše pesmi, uganjevalke in dramska besedila za otroke in tudi za odrasle. Zelo veliko in dobro pa tudi prevaja otroške knjige tujih pisateljev.
Na našo šolo smo jo povabili z namenom, da nagradimo uspešne bralce knjig. Obiskala je učence od 1. do 4. razreda, ki so si s pridnim branjem knjig prislužili to lepo nagrado. Pripovedovala nam je uganke in predstavila nekaj svojih prevedenih otroških del.
Po predstavitvi v naši dvorani pa je obiskala še otroke, ki so hospitalizirani na dveh oddelkih celjske bolnišnice, na pediatriji in otroški kirurgiji. Otroci z učiteljicami so jo z velikim zanimanjem poslušali in poklepetali z njo.
Mislim, da smo si ustvarili zelo prijeten dan in odnesli s seboj dobre in lepe občutke.
Pisateljici Jani Kolarič smo zaželeli veliko uspehov pri njenem ustvarjanju v prihodnje.

Jana Kokalj


JANA KOLARIČ V BOLNIŠNIČNI ŠOLI

Včasih nas je več, drugič spet malo manj, nekateri so na preiskavah …
A tisto dopoldne, ko nas je obiskala Jana Kolarič, je lahko bil srečen prav vsak, ki mu je bilo dano deliti nekaj nepozabnih trenutkov s to prijazno literarno ustvarjalko.
Bolniška soba, v kateri smo se zbrali, se je v trenutku spremenila v prijetno klepetalnico, v kateri so besede iz otroških ust kar švigale sem ter tja.
Malo predaha je bilo moč zaznati, ko so bile na vrsti uganke, ki jih je sestavila naša gostja in objavila v knjigi z naslovom Ugibanke male, oblečene v šale. Pa kljub vsej zvitosti ni bila prav nobena takšna, ki je na koncu ne bi znali razvozlati. Če ni šlo drugače, so nam pa na pomoč priskočile zelo domiselne ilustracije.
Ob koncu je gospa Jana Kolarič našim bolnikom predstavila še nekaj svojih pesmi. In ko se je od nas poslavljala, smo si bili vsi edini, da je bila najlepša tista o skriti otroški ljubezni.
In da je ne bi pozabili, so jo tudi dobili za spomin na to prijetno srečanje. Skupaj s posvetilom, v katerega je naša gostja zapisala, da ji je bilo z nami lepo.

Alenka Laptoš, prof.
vodja Bolnišničnih oddelkov